Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Výnimočne v pondelok sme odohrali ligové kolo a dobrú náladu so športovou atmosférou si prišlo užiť 51 súťažiacich. A veruže padali vysoké zavretia, videli sme aj kratučké legy, šikovný čas skončenia celého turnaja a úžasní juniori, proste nitrianska šípkarská liga ako ju poznáme a máme radi, započala svoju 20. sezónu prvým kolom. Čo všetko sa udialo a ako sa tvárili finalisti, sa dočítate v tomto vydaní šípkarského žurnálu, ktorý nám prináša hrdý partner Nitrianskej šípkarskej ligy softvérová spoločnosť goJIRA.

Osmička juniorov otvorila novú sezónu, no do finále sa nepodarilo dostať žiadnemu z obhajcov prvej trojky. Prekvapenie turnaja, Matúš Hrnčiar, po víťazstve v skupine pokračoval skvelým výkonom aj v semifinále turnaja a vystavil stopku aktuálnemu Majstrovi ligy Sebkovi Valnému. Na druhej strane pavúka kraľoval Martinko Gažo, ktorý bez stratu zápasu postúpil zo skupiny a v dôležitom zápase o postup do finále zdolal Samka Kurucza. Najlepší dvaja si to poriadne užili, ale kvalita bola jednoznačne na strane skúsenejšieho Gaža a s krásnym priemerom cez 65, na ktorý by bol hrdý aj akýkoľvek senior, si pripísal prvú víťaznú čiarku v sezóne. Gratulujeme.

Druhá liga bola naplnená okrem nitrianskych šípkarov aj hráčmi z ďalekých okresov Brezno, či Púchov, Bratislava i Topoľčany. A ako sa hrá v týchto šípkarských školách nám ukázali aj u nás. Najskôr sme mohli zajasať krásnym zatvorením 154 od Juriho Krcha z Púchova, no chvíľu na to Marián Kvasnička, odchovanec rovnakej šípkarskej školy, sa hneď v prvom kole blysol najvyšším možným zatvorením 170. Čo budeme celú sezónu dobiehať, keď hneď na začiatku máme maximum? Chcelo by to zatvorenie 170 ešte niekoľko krát a práve v televíznom zápase, nech si túto šípkarskú lahôdku môžme pozerať dookola, úžasný výkon, gratulujeme. Nitrianske farby hájili vo štvrťfinále len Števko Krupa a vypadnuvší prvoligista Pali Kunák junior a práve Palimu sa podarilo zdolať Števka Bilasa z Partizánskeho. Pali pokračoval v skvelom výkone aj v semifinále proti Bratislavčanovi Maťkovi Krakovskému a jednoznačne sa posunul do finále. Tu sa mu postavil zdatný protivník a reprezentant bronzového majstrovského tímu Slovenska z Brezna Jarino Kostelný. Ten sa musel popasovať so skvele hrajúcim semifinalistom Mariánom Kvasničkom, ktorému šípky chutili a práve v tomto zápase uhral krásne 170 zatvorenie a k tomu uštredril bingo a zatvorenie do 15. šípky. Kostelný však trpezlivejšou hrou zvíťazil a zahral si tak finále proti nášmu Kunákovi Juniorovi. Ťažký finálový zápas si môžte prezrieť aj na našom youtube kanáli. Napínavý priebeh nakoniec najtesnejším výsledkom pretiahol na svoju stranu práve Kostelný a stal, treba uznať vzhľadom na celý turnaj, zaslúženým víťazom prvého kola novej sezóny.

 V prvej lige bol prísny žreb pre hráčov nitrianskej šípkarskej školy a dal ich všetkých do jednej skupiny. Dvaja nováčikovia Vilko Hrnčiar a The Legend si odskúšali kvalitu celej súťaže, The Legend dokonca v skupine zvíťazil, Čierny Peter však zostal v rukách The Kinga a predstavte si, tento skvelý šípkar nepostúpil zo skupiny a to sa naozaj len málokedy stáva, že The King nie je účastníkom postupujúceho pavúka. Štvrťfinálové dvojice však priniesli rôzne prekvapujúce výsledky, keď Maťko Krajkovič vyradil aktuálneho vicemajstra Erika Poliaka, či zápas Paliho Melichera s Tomim Kurdim, ktorý na svoju stranu priklonil práve brezniansky hráč Melicher. Náš The Legend zostal vo štvrťfinále, keď ho vyradil skvelý Ľuboš Pivarč. Ľuboš musel vytiahnuť všetky silné tromfy a veru jedenásťšípkové zavretie medzi ne určite patrí, krásny leg. V semifinálovom zápase Pivarč - Zatko utŕžil druhú prehru večera práve aktuálny Majster ligy a niekoľkonásobný Majster Slovenska Zatko, nie sme na toto zvyknutí, ale práve tieto prekvapenia sú športovým lákadlom. O prvú prehru sa postaral Tripple daddy najtesnejším výsledkom. Maťko Krajkovič stratil vo štvrťfinálovom zápase s The Perfect mnoho síl a zrejme aj toto sa podpísalo pod jasný výsledok s prekvapením večera Palim Melicherom. Melicher, nováčik v prvej lige, si počínal ako starý harcovník a hneď svoju prvú časť premenil na finálový zápas celého večera. Proti Ľubošovi sú to vždy ťažké zápasy, ale Pali sypal stotridsaťtrojky ako nič celý turnaj a predstavte si, získal cenný skalp so solídnym priemerom cez 74 a získal svoj prvý triumf v prvoligovej súťaži, gratulujeme.

Ak aj vy chcete zažiť na vlastnej koži tieto zážitky, príďte si pozrieť v pondelok 8. apríla 2019 juniorskú, ženskú a prvú ligu a vo štvrtok 11. apríla štandardnú druholigovú zápletku. Dávame do pozornosti, že tento štvrtok 4.4.2019 sa ligové kolo nehrá z dôvodu kultúrno-spoločenského podujatia v našom hracom stánku v Pube33. Všetky dievčatá a ženy, tešíme sa na vašu účasť už v pondelok od 17:30 hodiny, veríme, že sa zídete v počte, aby ste si zahrali z chuti a prežili príjemný čas strávený so šípkami a dobrej nálady s kamarátkami. Tešíme sa na vás všetkých a prajeme pekné šípky.

 

 

1. liga

1. kolo

Loading...

 PDF

video z finále

 

2. liga

1. kolo

Loading...

PDF

video z finále

 

Liga juniorov

1. kolo

Loading...

PDF

video z finále


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner