Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Po týždňovej pauze, ktorá sa niesla v znamení Veľkonočných sviatkov sme sa opäť stretli na ďalšom, v poradí už 3. ligovom kole 33. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy. Do všetkých troch líg sa registrovalo spolu 63 hráčov.  Aj toto kolo nesie názov nášho hlavného partnera v celej sezóne – spoločnosti Aunoia, ktorá sa zaoberá kompletnou výživou pre vaše telo vo forme výživového programu a revolučného zariadenia Therapy cubeTM. Vďačnosť za podporu a spoluprácu patrí aj spoločnostiam pohodlie.eu, paletatop.sk a Garmond Nitra. Sme radi, že aj vďaka sponzorom môžeme ako klub napredovať a toto kolo sme pre Vás prvýkrát spustili živý prenos z vybraných zápasov prvej ligy a finálových zápasov. Záznam z každého kola bude aj spätne dostupný na YouTubovom kanáli Šípky Nitra.

Prvá liga (15 hráčov)

Toto kolo zo stabilnej zostavy prvoligistov vynechali Miloš Radošovský a Martin Hlavenka, ich miesto ale zaujal v pozícii vyzývateľa opäť Miroslav Bilik z Topoľčanského klubu. V nepárnych kolách sú hráči prvej a druhej ligy žrebovaní náhodne a nasadení sú hráči z prvej divízie (aktuálne prvá štvorka). Prvú divíziu po druhom kole tvorili Jakubis, Purgy, Vozárik a Oprala. V skupinovej fáze sa najviac darilo Borisovi Holkovi, všetky svoje zápasy vyhral a stratil pri tom iba jeden leg v zápase s Ľubom Solčanským. Holka spolu s Jakubisom, Bernáthom a Bilikom postúpili zo skupín z prvej pozície. Štvrťfinálovú osmičku doplnili Vereš, Vozárik, Purgy a Valný. Juraj Valný si v skupine v zápase proti Petrovi Podsedlému (4-0) hodil najvyšší priemer kola v zápase (77.08), čo mu zabezpečilo skórovanie 7x 100+ a 1x 140+, najlepší leg zatvoril 17-tou šípkou a najhorší 23-ťou. V prvom kole pavúka si zmerali sily vo vyrovnanom zápase Jakubis a Purgy (4-3), v rovnakom duchu sa niesol a skončil aj zápas Holku s Verešom. O niečo menej sa v zápase s Bilikom natrápil Vozárik, ktorý nedal Mirovi žiadnu šancu a zvíťazil 4-0. Posledný štvrťfinálový zápas začal v prospech Valného, ale Bernáth mu nedal žiadnu ďalšiu šancu a ziskom štyroch po sebe nasledujúcich legov zvíťazil 4-1. Vozárika v prvom semifinálovom zápase na double nepustil Jakubis. V zápase zatvoril 12-tou šípkou, hodil si priemer 76.10, 3x 100+, 1x 171, jedno bingo a najvyššie 100+ zatvorenie kola (155). V druhom zápase nestačilo Bernáthovi na Holku ani vysoké skórovanie, ani rýchle zatváranie – Holka zvíťazil tesne 4-3. Vo všetkých legoch finálového zápasu mal mierne navrch Jakubis, avšak Holka to nevzdal a po druhom legu bol stav zápasu vyrovnaný. Jakubis si ale vidinu tretej výhry kola v poradí ujsť nenechal, získal všetky nasledujúce legy a zvíťazil 4-1. Z pohľadu štatistík nechal Jakubis prvenstvo svojim protihráčom iba v dvoch kategóriách - Adam Bernáth si hodil najviac dvadsiatkových bíng (4/13) a Patrik Vozárik najviac 140+ hodov (9). Bernáth a Jakubis si podelili prvú priečku v 100+ zatvoreniach legov (každý po dve). 100+ si ale zatvorili aj Vozárik (112), Purgy (113) a Solčanský (114). Víťaz kola (Peter Jakubis) dosiahol najvyšší celkový priemer hráča v kole (69.08), v šiestich odohratých zápasoch (33 legov) si hodil najviac 100+ (32), a okrem troch 180 aj tri 171. Po treťom kole sa zmenilo obsadenie prvej divízie - Boris Holka nahradil Jaroslava Opralu na štvrtej pozícii, Mareka Purgyho predbehol Patrik Vozárik (výmena pozícii) a prvé miesto si drží neohrozene s významným náskokom bodov  Peter Jakubis. Vyzerá to tak, že prvoligisti budú musieť poriadne zamakať, aby sa im podarilo prerušiť Jakubisovu víťaznú šnúru. Budúce kolo bude párne, čo znamená, že hráči budú rozdelení do skupín podľa divízií, v ktorých sa práve v tabuľke nachádzajú. 

Viac k pravidlám a novinkám v 33. sezóne nájdete TU

 

Druhá liga (15 hráčov)

Z druholigistov kolo vynechal Viliam Hrnčiar. Rovnako ako v prvej lige aj tu boli hráči z prvej divízie - Goga, Šebesta, Hoppan a Kunák st. nasadení do jednotlivých skupín. V tejto fáze turnaja sa najviac darilo Tomášovi Vrbiakovi, ktorý vyhral všetky svoje zápasy a mal najlepší pomer vyhratých a prehratých legov, čo mu zabezpečilo postup do pavúka z prvej pozície. V osmičke ho rovnako z prvej pozície doplnili Patrik Herda, Mário Šebesta a Ján Galbavý. Druhú polovicu tvorili hráči Adam Chmela, Miloš Bédy, Pavel Kunák st. a Martin Szakmár. Martin Hoppan a Tomáš Goga neobhájili pozíciu nasadených hráčov, a v silnej konkurencii sa im nepodarilo postúpiť do pavúka.  Martin Hoppan ale zahral vo svojom jedinom vyhratom zápase s Marekom Fukasom najvyšší priemer v kole (59.58).Vo štvrťfinále sa v zápasoch stretli Herda - Szakmár (4-1), Vrbiak - Bédy (3-4), Šebesta - Chmela (4-1), Galbavý - Kunák (4-3). Skončiť tesne pred bránami finále je pre Janka Galbavého už pomaly tradícia, inak nebolo ani v tomto kole, kedy prehral tesne 3-4 v zápase s Máriom Šebestom. Aj druhý semifinálový zápas bol celkom vyrovnaný, rozhodovala len rýchlosť zatvárania legov. Patrik Herda tak zvíťazil 4-1 nad Milošom Bédym. Do finále sa Patrik Herda dostal po dlhom čase a tak si nemohol nechať ujsť príležitosť odniesť si domov medailu za prvé miesto. Aj keď mu na začiatku zápasu Mário Šebesta slušne konkuroval, dokonca v niektorých legoch viedol, nakoniec sa mu Patrika nepodarilo zdolať a prehral 1-4. Musíme podotknúť, že zápas a výkony hráčov boli čiastočne ovplyvnené aj nervozitou z priameho prenosu zápasu online. Toto kolo padlo iba po jednom dvadsiatkovom a devätnástkovom bingu - hodili si ich Marek Macák a Martin Hoppan. Najviac 140+ (6/24) a 100+ (28) si v šiestich zápasoch nahádzal Mário Šebesta. Najvyšší priemer hráča v kole (55.02) a najrýchlejšie zatváranie 16-tou šípkou si zasa pripísal Tomáš Vrbiak. Zatvorenia 100+ sme si mohli pozrieť tri - dve patrili víťazovi kola (140, 100) a jedno Adamovi Chmelovi (130). Aj v druhej lige sa po treťom kole zmenilo obsadenie prvej divízie. Na prvom mieste v tabuľke sa drží Tomáš Goga, ktorému s minimálnym bodovým rozdielom dýcha na krk Mário Šebesta (rozdiel 10b.). Tretie miesto si po tomto víťazstve uchmatol Patrik Herda a tým posunul Martina Hoppana až na štvrtú priečku.

 

Open liga (33 hráčov)

Nižší počet hráčov nám umožnil navýšiť počet legov odohraných v zápasoch ôsmich vytvorených skupín. Všetky svoje zápasy v skupinovej fáze vyhrali Jozef Švec, Tomáš Zadrabaj, Peter Bakay a Michal Mokrý, ktorý pri tom stratil iba jeden leg. Jozef Švec si v zápase proti Jakubovi Fazekašovi hodil najvyšší priemer na zápas v kole (67.13). Cez prvé kolo pavúka postúpili do štvrťfinále a v zápasoch sa stretli Jozef Švec so Štefanom Krupom (3-1), Filip Greguš s Richardom Švecom (3-1), Wiesław Prugar s Jurajom Tóthom (3-2) a Rastislav Pleva s Michalom Mokrým (0-3). Prugar a ani Greguš už ale v semifinále na Šveca a Mokrého nestačili a v zápasoch prehrali za stavu 0-3. V poslednom zápase, ktorý sa hral na plný počet legov (5) padli spolu 100+ hody 10x a 140+ 4x, priemer hráčov neklesol pod 62 (čo teda vôbec nie je málo). Po náhľade do detailu priebehu zápasu je vidieť, že si finalisti zahrali naozaj vyrovnaný súboj a ani jeden z nich nedovolil tomu druhému získať náskok. O víťazovi kola sa napokon rozhodlo až poslednom legu, v ktorom po menšej “zatváracej dráme” ukončil napätie Michal Mokrý. Okrem najvyššieho priemeru v zápase si aj ten najvyšší priemer hráča v kole zahral za osem zápasov Jozef Švec (59.66), zároveň nahral aj najviac hodov 100+ (35) a 140+ (9). Juraj Tóth, Štefan Krupa, Patrik Čaniga a Daniel Daniš si hodili zhodne po jedno bingo. rovnako ako v druhej lige aj tu sme mohli vidieť tri 100+ zatvorenia - dve nahral Wiesław Prugar (129, 116) a jedno Jozef  Švec (102). Najrýchlejšie zatvorenie ma na konte víťaz kola Michal mokrý - a to 15-tou šípkou, 17-tou sa ale podarilo zatvoriť Jozefovi Švecovi, 18-tou zase Štefanovi Krupovi a Jurajovi Tóthovi. Prvú pozíciu v tabuľke si po treťom kole drží suverénne Jozef Švec, ktorého nasleduje Rastislav Pleva na druhom, Marek Molnár klesol na tretie a Filip Greguš sa vyšvihol na štvrté. Open ligy sa po treťom kole zúčastnilo spolu až 60 hráčov.

 

Janíkovská liga 4. kolo: hráva sa štvrtky od 18:00h (24 hráčov)

priebeh turnaja

 

Žalárska liga Otvárací turnaj: hráva sa nedele od 17:00h (11 hráčov)

priebeh turnaja

 

Zúčastneným ďakujeme a víťazom gratulujeme! Budúci týždeň v pondelok 15.4.2024 pokračuje ďalšie, v poradí štvrté kolo 33. sezóny. Predtým sa ale ešte tento víkend účastnia hráči šípkarskej akadémie na ďalšom zo série zahraničných WDF turnajov. Juniorom prajeme veľa úspechov, chladnú hlavu a pevnú ruku pri zápasoch. O výsledkoch Vás budeme informovať na našich facebookových profiloch. Rovnako cez víkend nás bude reprezentovať aj Adam Bernáth na turnaji WDF v Budapešti. Držíme palce a prajeme veľa šťastia.

Jednou z noviniek tejto sezóny sú aj turnaje ďalšej tretej ligy, ktorej prvé súťažné kolo sa odohrá v Pube Žalár (info TU) už túto nedeľu. Prihlasovanie na súťaž prebieha zatiaľ osobne od 16:00h.

Na záver ešte menšie pripomenutie - nadchádzajúci Master č. 4 sa pre Nitriansky región odohrá v našich priestoroch Palace Café & Bowling v OC Max 20.4.2024. Registrácia na turnaj TU. Tešíme sa na Vás.

 

Nitrianska šípkarská liga 33. sezóna: 3/12 kolo

1. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

youtube video z hracieho dňa

 

prezentačné video

podrobné informácie o súťaži tu

 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: 4/12. kolo Aunoia Nitrianskej šípkarskej ligy 33. sezóny

Open liga

Meno Priezvisko Čas prihlásenia
Gejza Pereszlényi 2024-04-12 08:33:20
Marek Martinus 2024-04-12 11:06:15
Bohumil Zabák 2024-04-13 08:24:36
Martina Kazíková 2024-04-14 06:12:06
Tomáš Zadrabaj 2024-04-14 13:47:15
Peter Muster 2024-04-14 13:47:35
Michal Kazík 2024-04-14 13:51:49
Marek Molnar 2024-04-14 14:26:43
Monika Krupová 2024-04-14 18:33:19
Štefan Krupa 2024-04-14 18:33:43
Adam Blaško 2024-04-14 19:54:35
Filip Greguš 2024-04-15 04:32:44
František Bilko 2024-04-15 04:33:54
Richard Švec 2024-04-15 05:45:52
Jozef JProchāszka 2024-04-15 06:00:59
Matej Karaba 2024-04-15 06:06:02
Juraj Nichta 2024-04-15 06:41:43
Jozef Švec 2024-04-15 09:28:12
Peter Bakay 2024-04-15 09:42:47
Erik Néma 2024-04-15 09:54:13
Pavol Brezina 2024-04-15 10:42:44
Rastislav Pleva 2024-04-15 10:47:12
Pavol Loffay 2024-04-15 10:49:05
Peter Farkaš 2024-04-15 10:49:54
Juraj Tóth 2024-04-15 11:21:21
David Chalányi 2024-04-15 11:47:16
David Chalányi 2024-04-15 11:47:46
Štefan Lauro 2024-04-15 12:13:17
Juraj Laluch 2024-04-15 12:29:59
Zoltan Milo 2024-04-15 13:05:23
Lukáš Móri 2024-04-15 13:11:26
Lukáš Móri 2024-04-15 13:11:34
Matej Kluka 2024-04-15 13:13:18
Daniel Mazúr 2024-04-15 13:25:06
Martin Mazúr 2024-04-15 13:26:05
Marek Szalai 2024-04-15 13:41:01
Pavol Kopecký 2024-04-15 13:49:44
Patrik Čaniga 2024-04-15 13:52:58
Daniel Daniš 2024-04-15 13:58:45
Viliam Hrnčiar 2024-04-15 14:15:22
Jakub Fazekaš 2024-04-15 14:20:46
Mário Barjan 2024-04-15 14:22:07
Martin Vrábel 2024-04-15 14:23:08
Peter Heriban 2024-04-15 14:26:04
Michal Mokrý 2024-04-15 14:26:27
Patrik Putera 2024-04-15 14:54:51

1. a 2. liga - odhlásenie účasti

Meno a Priezvisko Výber ligy Čas prihlásenia
Peter Vereš 1. liga 2024-04-22 10:56:19
Ľubomír Solčanský 1. liga 2024-04-22 23:09:37
milos radosovsky 1. liga 2024-04-25 22:10:06
Tomáš Goga 2. liga 2024-04-26 10:39:33
Marek Macák 2. liga 2024-04-27 19:45:14
Patrik Herda 2. liga 2024-04-29 07:31:48
Matus Hrnciar 2. liga 2024-04-29 14:52:49
Marek Szalai 3. liga 2024-04-29 15:25:46
Marek Szalai 3. liga 2024-04-29 15:26:03
Marek Szalai 3. liga 2024-04-29 15:26:28
Marek Szalai 3. liga 2024-04-29 15:26:47
Blanka Jasovska 1. liga 2024-04-29 20:02:45
Blanka Jasovska 1. liga 2024-04-29 20:03:16


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner