Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nitriansky šípkarský klub Dart club Nitra oznamuje všetkým šípkarských športovcov a fanúšikov, že spúšťame novú dvanásťkolovú 33. sezónu v súťažnom ročníku 2023/2024. Ak sa chceš dozvedieť viac, čítaj toto vydanie Šípkarského žurnálu.

Poďme si najskôr zadefinovať základné pojmy, ktoré potrebujete vedieť:

  • súťažný ročník 2023/2024 trvá od septembra do augusta a obsahuje tri súťažné sezóny (31. sezóna, 32. sezóna, 33. sezóna) a zábavnú letnú ligu Nitra Summer tour 2024
  • jedna sezóna sa skladá z dvanástich turnajov, ktoré organizujeme každý pondelok. Za jeden súťažný ročník tak môžte odohrať až 36 turnajov v troch samostatných dvanásťkolových sezónach
  • súťažné sezóny sa započítavajú do slovenského šípkarského národného zväzu ZŠO (Združenie Šípkarských Organizácií) ako turnaje tretej kategórie, čo znamená, že body získané v našej lige sa prenášajú do celoslovenského rebríčka a vďaka nim si viete pomôcť vo vašom postavení v celoslovenskej tabuľke. Na prenos bodov potrebujete splniť jednu podmienku a to je registrácia do nášho klubu (alebo aj akéhokoľvek iného) a zaplatiť licenciu v sume 20€ na rok. Týmto sa stanete registrovaným hráčom a môžte chodiť aj na súťaže vyšších kategórii pod zväzovou hlavičkou. Sila klubu na národnej úrovni je tiež v jej členskej základni, preto vás prosíme, aby ste sa stali našimi členmi a získali výhody pre seba a takisto aj pre nás. Registrovať sa do klubu môžte už teraz TU. Registrácia je určená pre všetkých skalných, ale aj nových hráčov. Tu je zoznam aktívnych členov nášho klubu. Ďakujeme.
  • naša súťaž je rozdelená do troch líg. V prvých dvoch ligách je uzavretý počet hráčov, v každej lige po 16, z ktorých vypadávajú a postupujú vždy štyria hráči rôznym kľúčom, ktorý je presne uvedený v pravidlách. Tretia liga je otvorená pre všetkých aktívnych alebo nových šípkarov, ktorí buď začínajú hrať súťažne alebo chcú proste prísť len na turnaj si zahrať a zažiť súťažné šípkarenie na vlastnej koži, preto tretiu ligu voláme Open liga. Žiaden začiatočník sa teda nemusí obávať, že bude hrávať s profesionálmi, ale práve naopak, so seberovnými. Ak sa časom ukáže, že ste lepší ako oni a umiestnite sa v tabuľke na postupovom mieste, v ďalšej sezóne postúpite vyššie a opäť budete hrať so seberovnými súpermi atď.
  • registrácia na ligové kolo prebieha osobne alebo online vždy do príslušného formulára k danému ligovému turnaju, ktorý je uvedený v blogovom článku alebo kalendáriu na našom webe. Pod registráciou rozumieme prihlásenie do turnaja a vyplatenie štartovného. Registrácia je otvorená len pre hráčov tretej Open ligy. Pre prvé dve ligy platí povinnosť odhlásenia sa z turnaja. Ak sa náhodou stane, že sa aj Open lige registrujete na príslušný turnaj, ale nakoniec vám do toho niečo prišlo a nemôžte sa zúčastniť, prosíme o odhlásenie z turnaja v príslušnom formulári na našom webe.
  • štartovné do našich nitrianskych sezón môžte platiť dvomi spôsobmi - jednorazovo alebo formou permanentky (Ligová karta). Prvé dve ligy majú permanentku povinnú. Výhody Ligovej Karty: 1. Zľavnené štartovné pre členov. 2. Hráč sa stáva registrovaným ligovým hráčom v aktuálnej sezóne a na konci sezóny získa Pamätný list so svojou fotografiou. 3. Ak sa registruje na aktuálne ligové kolo online, nemusí sa dostaviť na platbu štartovného do 17:00h, ale stačí, ak príde na svoj prvý zápas. 4. Takýmto spôsobom máte možnosť podporiť náš klub, ktorý tak môže podporovať ďalej našich členov na národných alebo medzinárodných súťažiach. Jednorazové štartovné 5€, Permanentka na sezónu pre členov: 45€, Permanentka na sezónu pre nečlenov: 60€. Permanentky je možné zakúpiť na prvých troch kolách do 17:00h v deň turnaja.
  • hráč (člen aj nečlen), ktorý splní podmienku plnej účasti, teda odchodí všetkých dvanásť kôl, získa darčekovú poukážku v hodnote 10€ do ďalšej sezóny a tak sa stáva štartovné ešte ekonomickejšie
  • organizácia bude prebiehať štandardne, t.j. k dispozícii máme dvadsať súťažných terčov a celý turnaj bude organizovaný cez softvér nakka.com a okamžité aktualizácie jednotlivých kôl cez softvér MiHo.
  • v skupinách si hráči budú počítať zápasy sami, vo vyšších vyraďovacích fázach budú markeri spomedzi porazených hráčov. Po ukončení základných skupín je pre tých, ktorí ďalej nepostúpia, pripravený aj turnaj Lucky looser. Preto šípkarenie v Nitre si viete nastaviť pravidelne každý pondelok od 18:00 do 22:00 hodiny.

Novinky v novom súťažnom ročníku:

  • povinný dresscode podľa pravidiel ZŠO pre prvú ligu
  • žrebovanie hráčov do skupín pre prvé dve ligy bude riešené kľúčom tzv. divízií v párnych kolách. Nepárne kolá okrem prvého budú žrebované náhodne s nasadenou prvou štvorkou v každej skupine. Divízia sa bude skladať z hráčov, ktorí sú umiestnení v rebríčku pri sebe. Prvá divízia sú hráči umiestnení v rebríčku od 1.-4. miesta, druhá divízia 5.-8. miesto, tretia divízia 9.-12. miesto, štvrtá divízia 13. miesto - 16. miesto. V párnych kolách sú v playoff L8 hráči z prvých miest nasadení a náhodne losovaní hráči z druhých miest s vylučovacou podmienkou hráča z tej istej skupiny. V nepárnych kolách je nastavení kľúč štandardne 1-8, 2-7, 3-6, 4-5.
  • plávajúca divoká karta = vyzývateľ - hráči z prvých dvoch líg, ktorí sa nemôžu zúčastniť daného ligového kola, budú nahradení v danom ligovom kole jednorazovou divokou kartou, ktorú určí organizátor. Tento hráč nezíska žiadne body do rebríčka ani nitrianskeho ani slovenského. Ak sa ukážete, že patríte do danej ligy, pri udeľovaní veľkej divokej karty do celej sezóny budeme prihliadať aj na výsledky, ktoré ste dosiahli plávajúcou divokou kartou.
  • Disciplinárna komisia pre riešenie priestupkov: Vedúci komisie Štefan Krupa, zástupca hráčov Jaroslav Oprala a hlavný rozhodca daného kola (administrátor)
  • Vedúci oddielu Nitra: Jaroslav Oprala
  • Vedúci oddielu Šípkarská akadémia: Juraj Kukučka

Hráči v 33. sezóne:

  • 1. liga: Bernáth Adam (DC Janíkovce), Hlavenka Martin  (DC Nitra), Holka Boris (DC Komjatice), Jakubis Peter (DC Nováky), Kuchtiak Štefan (DC Sereď), Nagy Silvester (DC Nitra), Obranec Peter (DC Komjatice), Oprala Jaroslav (DC Nitra), Podsedlý Peter (DC Nitra), Purgy Marek (DC Nitra), Radošovský Miloš (DC Nitra), Sekera Štefan (DC MpB), Solčanský Ľubomír (DC Nitra), Valný Juraj (DC Nitra), Vereš Peter (DC Komjatice), Vozárik Patrik (DC Nitra)
  • 2. liga: Bačkády Tomáš (DC Čeľadince), Bédy Miloš (DC Nitra), Fukas Marek (DC Nitra), Galbavý Ján (DC Nitra), Goga Tomáš (DC Čeľadince), Herda Patrik (DC Čeľadince), Hoppan Martin (DC Janíkovce), Hrnčiar Matúš (DC Nitra), Chmela Adam (DC Trnava), Kukučka Juraj (DC Nitra), Kunák st. Pavel (DC Janíkovce), Macák Marek (DC Nitra), Slíž Lukáš (DC Sereď), Szakmár Martin( DC Janíkovce),
    Šebesta Mário (DC Nitra), Vrbiak Tomáš (DC Janíkovce)
  • 3. liga: Open

V novej sezóne vám predstavujeme nového hrdého partnera, ktorým je spoločnosť Aunoia. Spoločnosť sa zaoberá kompletnou výživou pre vaše telo vo forme výživového programu a revolučného zariadenia, ktoré zlepšuje kvalitu života Therapy cubeTM. Aj v tejto sezóne budeme spolupracovať so spoločnosťami, ktorými sú Garmond Nitra, pohodlie.eu, paletatop.sk. Paletatop.sk vyrába, predáva, vykupuje a prenajíma palety, predáva pelety a brikety. Sme veľmi radi, že spoluprácu v tejto sezóne s nami predĺžil aj www.pohodlie.eu. Ponúka Vám sedačky s vynikajúcim trendovým dizajnom, solídne vyhotovené, v nespočetných variáciách štýlov tvarov, farieb a prevedení. Verná nám zostala aj tlačiareň a kníhviazačstvo www.garmondnitra.sk, ktorá vám vyrobí na mieru akékoľvek tlačoviny, či už sa jedná o knihy, brožúry, letáky, oznámenia, fotokalendáre alebo vizitky. Silní zostávame aj vďaka Mestu Nitra, Nitrianskemu samosprávnemu kraju a slovenskému šípkarskému zväzu ZŠO. Mediálne nás podporuje skvelé rádio v Nitre https://radiovnitre.sk/, v ktorom máme možnosť prezentovať náš spoločný projekt Prvý slovenský šípkarský podcast Double In s Jurajom Kukučkom a takisto aj spravodajstvo a rôzne mediálne vstupy z nášho sveta šípok. WWW.ortodoxninitrancani.sk je eshop s regionálnou ponukou v nitrančine a ponúka veľmi zaujímavé produkty na darčeky a vecné predmety z nášho mesta. Odporúčam pozrieť web, je to naozaj ortodoxná nitrančina :-).

Počas celej sezóny nás môžte sledovať v pravidelných príspevkoch na našom webe, facebooku či youtube. Dávame do pozornosti aj web pre našich juniorov a takisto aj facebook šípkarskej akadémie Nitra, v ktorých môžte sledovať všetko ohľadom juniorského šípkarenia v našom klube Dart club Nitra. Pre juniorov máme pripravené pravidelné turnaje každý utorok od 17:00h a tréningy vo štvrtok od 16:30h.

Ak máte záujem o individuálny tréning ako hráč alebo ako darček pre vášho partnera alebo dieťa, využite možnosť nákupu darčekovej poukážky. Ak ešte neviete, aký darček pod stromček vašim blízkym dať a myslíte si, že máte doma niekoho, komu by sa to hodilo, nech sa páči. Objednanie darčeka a informácie telefonicky na 0903 952 398. Reprezentatívne vyhotovenie poukážky je samozrejmosťou.

Toto je asi všeko, čo potrebujete vedieť na to, aby ste si zahrali šípečky v Nitre. Veľmi sa na vás všetkých tešíme a prajeme vám dobrú náladu, skvelý pocit z víťazstva a skvelý pocit z dobre odvedenej hry. Držíme palce do celého súťažného ročníka. Bavte sa šípkami spolu s nami :-)

 


 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: 1/12. kolo Aunoia Nitrianskej šípkarskej ligy 33. sezóny

Open liga

Meno Priezvisko Čas prihlásenia
Jozef Prochāszka 2024-03-14 14:20:21
David Chalányi 2024-03-14 16:13:29
Richard Švec 2024-03-15 06:11:09
Martin Klikač 2024-03-15 09:32:16
Bohumil Zabák 2024-03-15 11:38:01
Patrik Čaniga 2024-03-15 13:51:09
Adam Blaško 2024-03-15 14:35:58
Tomáš Smrček 2024-03-16 13:43:50
Radovan Janica 2024-03-16 13:45:55
Peter Muster 2024-03-17 16:13:05
Eri Pániková 2024-03-17 16:19:25
Martin Vrábel 2024-03-17 18:00:27
Štefan Lauro 2024-03-17 18:23:27
Marek Molnar 2024-03-17 19:11:33
Martina Kazíková 2024-03-17 21:37:09
Michal Kazík 2024-03-17 21:37:59
Gejza Pereszlényi 2024-03-17 21:50:12
Richard Psota 2024-03-17 23:42:35
Filip Greguš 2024-03-18 05:24:00
Jozef Švec 2024-03-18 06:08:06
Juraj Nichta 2024-03-18 07:32:27
Peter Bakay 2024-03-18 08:58:52
Rastislav Pleva 2024-03-18 09:11:04
Jakub Bódiš 2024-03-18 09:30:38
Erik Néma 2024-03-18 10:04:53
Barbora Kotvasová 2024-03-18 10:05:05
Christopher Salviany 2024-03-18 10:18:24
Juraj Laluch 2024-03-18 10:36:26
František Bilko 2024-03-18 11:21:35
Zoltán Milo 2024-03-18 11:47:41
Andrej Černík 2024-03-18 12:15:56
Jakub Fazekaš 2024-03-18 12:27:08
Juraj Tóth 2024-03-18 12:37:54
Peter Heriban 2024-03-18 13:32:31
Peter Heriban 2024-03-18 13:33:07
Daniel Daniš 2024-03-18 13:39:34
Štefan Krupa 2024-03-18 13:48:18
Monika Krupová 2024-03-18 13:48:58
Matúš Tvarek 2024-03-18 13:59:44
Tomáš Prokop 2024-03-18 14:20:41
Robert Varga 2024-03-18 14:40:19
Lukáš Móri 2024-03-18 14:42:28
Juraj Nagy 2024-03-18 14:42:40
Ľubomír Bódiš 2024-03-18 15:00:06
Attila Gregor 2024-03-18 15:11:33
Ján Králiko 2024-03-18 15:11:57
Pavol Loffay 2024-03-18 15:17:09
Michal Baník 2024-03-18 15:19:53
lukas farsky 2024-03-18 15:24:05
Viliam Hrnčiar 2024-03-18 15:24:09
Marek Szalai 2024-03-18 15:27:27
Filip Petruš 2024-03-18 15:35:51
Matej Kluka 2024-03-18 15:43:18
Miroslav Bilik 2024-03-18 15:46:39
Peter Farkaš 2024-04-14 18:14:47

1. a 2. liga - odhlásenie účasti

Meno a Priezvisko Výber ligy Čas prihlásenia
Peter Vereš 1. liga 2024-04-22 10:56:19
Ľubomír Solčanský 1. liga 2024-04-22 23:09:37
milos radosovsky 1. liga 2024-04-25 22:10:06
Tomáš Goga 2. liga 2024-04-26 10:39:33
Marek Macák 2. liga 2024-04-27 19:45:14


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner