Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Týždeň ubehol ako voda a my sme sa v pondelok stretli pri ďalšom (predposlednom) kole 32. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy. Víkend sa niesol v znamení piateho ročníka Darts Slovak Open a my by sme chceli srdečne pogratulovať našej hráčke Martine Sulovskej k zisku 2. miesta v ženskej kategórii v striebornom aj bronzovom WDF turnaji. Aj toto kolo sme mali registrovaných spolu viac ako 80 hráčov. Tradične by sme sa chceli poďakovať sponzorom za podporu – hlavnému partnerovi spoločnosti Aunoia, ktorá sa zaoberá kompletnou výživou pre vaše telo vo forme výživového programu a revolučného zariadenia Therapy cubeTM, ale aj spoločnostiam pohodlie.eu, paletatop.sk a Garmond Nitra.

Prvá liga (13 hráčov)

Po náročnom víkende kolo vynechali Rajnoha, Jančo, Fialka a Vereš. Prvú ligu ale ako vyzývateľ už štvrtýkrát doplnil Michael Kuzmický. Medzi počtom hráčov v skupine a množstvom odohratých legov v zápase platí nepriama úmera – to znamená, že si štvorčlenná skupina si zahrala zápasy na 4 víťazné legy a trojčlenné skupiny na päť. Z prvého miesta v skupinách postúpili Jaroslav Oprala, Adam Bernáth, Silvester Nagy a Marek Purgy. Druhú štvoricu tvorili Martin Hlavenka, Juraj Valný, Štefan Sekera a Martin Rajčáni. Najlepšie sa v skupine v počte získaných verzus stratených legov darilo Marekovi Purgymu. V skupinovej fáze bol odohratý aj zápas s maximálnym priemerom kola – tento dosiahol Oprala (76.38) v deväťlegovom zápase s Vindišom (73.06). Napriek tomu, že Vindiša prehra 4-5 s Opralom stála postup zo skupiny, z kola si odnáša maximálny priemer hráča (70.95). Spolu si hodili 22x 100+, 5x 140+ a dve bingá, najlepšie zatvorili leg 16-tou šípkou a najhorší 21-ou šípkou. V semifinále si sily zmerali Oprala s Valným (2-4), Purgy so Sekerom (4-0), Bernáth s Hlavenkom (4-1) a Nagy s Rajčánim (4-0). V semifinále sa Purgy porátal s Valným 4-0 a Bernáth porazil Nagya 4-3. V tomto súboji padlo 15x 100+, 7x 140+ a aj jedno bingo,  Adam Bernáth si zatvoril 113. Aj keď mali obaja finalisti – Purgy aj Bernáth dobre našliapnuté na víťazstvo (a pre oboch by to bolo prvé víťazstvo kola v sezóne), po vyrovnanom súboji si ho nakoniec odniesol Bernáth. Tomu sa za stavu 3-1 pre Purgyho podarilo otočiť na 4-3. Adam si aj v tomto zápase zatvoril 100+ a to dokonca dvakrát (110 a 120). Najviac bíng si v kole hodil Oprala (3/11), najviac 140+ hodov (11/68) aj 100+ hodov (40/267) Bernáth. Okrem už spomenutých 100+ zatvorení v podaní Bernátha (až 4x), si to maximálne pripísal Sekera (146). 100+ si zatvoril aj Nagy (2x) a Valný, ktorý najrýchlejšie zatvoril leg 13-tou šípkou. Body, ktoré budú mať možnosť získať hráči v poslednom kole už nebudú stačiť na zmenu hráčov v prvej trojke. Môže sa tak maximálne vymeniť druhá a tretia pozícia – tzn. Vindiš a Rajnoha. Na prvej pozícii sa neohrozene drží Hlavenka. Víťazstvom v tomto kole si Bernáth polepšil a poskočil na štvrtú pozíciu v rebríčku do takzvanej prvej divízie prvoligistov a o pozíciu nižšie tým posunul Opralu. Bodový rozdiel medzi štvrtým a šiestym miestom je presne 45 bodov – tu teda posledné kolo ešte môže poriadne zamiešať karty.

Druhá liga (16 hráčov)

V rámci druhej ligy vynechal toto kolo Stanislav Baláž, tradične ale šestnástku doplnil Mário Šebesta. V skupinovej fáze sa najviac darilo Tomášovi Vrbiakovi a Jurajovi Mihálikovi, obaja vyhrali všetky tri zápasy a stratili pri tom iba po dva legy. Prvé miesto v ďalších dvoch skupinách obsadili Miloš Radošovský a Martin Szakmár. Osmičku postupne doplnili Pavel Kunák st., Ján Galbavý, Matúš Hrnčiar a Marek Fukas. Štvrťfinálové zápasy sa odohrali  v zložení Radošovský – Hrnčiar (4-1), Vrbiak – Galbavý (1-4), Mihálik – Kunák st. (4-3) a Szakmár – Fukas (4-3). Galbavý mal v tomto momente pekne našliapnuté na zopakovanie úspechu z minulého týždňa, a to na výhru vo finálovom zápase. V semifinále sa mu proti Radošovskému ale vôbec nedarilo a tak mu Miloš uštedril prehru 4-0.  Za rovnakého stavu skončil aj zápas Mihálik – Szakmár a to v prospech Mihálika. V celkom vyrovnanom finálovom zápase sa Rdošovskému podarilo v poslednom siedmom legu rýchlejšie zatvoriť a tak zvíťazil nad Mihálikom 4-3. Chalani si v tomto zápase hodili 11x 100+, 4x 140+ a Radošovský aj jedno bingo. Najvyšší priemer hráča v kole si pripísal Tomáš Vrbiak (65.35) v skupinovej fáze v zápase proti Matúšovi Tvarekovi, ktorý skončil 4-0 v prospech Tomáša. V rovnakom zápase si Tomáš zatvoril leg v piatok kole, a to 15-tou šípkou. Najvyšší celkový priemer hráča na kolo zaznamenal Juraj Mihálik (60.50). Leg bol toto kolo s hodnotou vyššou ako 100 zatvorený až 6x, najvyššie zatvorenie sa podarilo Vrbiakovi (130), zvyšné si pripísali Grach (2x), Mihálik, Hoppan a Galbavý. V kole padli aj štyri bingá – zhodne po dve pre Mihálika a Radošovského (1x 170+). Mihálik nahádzal aj najviac 140+ (5/33) a 100+ (40/225). V celkovom poradí sa na prvom mieste stále drží neohrozene Martin Hoppan, na druhá pozíciu poskočil Miloš Radošovský a na tretiu Mihálik. Posledné kolo môže ešte poriadne zamiešať karty najmä medzi hráčmi s najnižším počtom bodov, kde je rozdiel iba minimálny.

Open liga (53 hráčov)

Hráči boli rozdelení do jedenástich skupín a tradične sa podľa počtu hráčov v nich hralo na 2 alebo 3 víťazné legy. Postupne sa cez skupiny a dve vyraďovacie kolá dostali medzi najlšpeích osem hráčov v kole – Sulovský, Vozárik, Solčanský, Pokopec, Blaško, Richard Švec, Kuchtiak a aj Jozef Švec. Cez štvrťfinále sa už ale nedostal Vozárik, ktorý podľahol Sulovskému tesne 2-3.  Pokopec, ktorý prehral 1-3 so Solčanským, ďalej Blaško (2-3, Richard Švec) a Jozef Švec (0-3, Kuchtiak). Aj keď sa Michal Sulovský z oddielu Čeľadince nezúčastňuje našich ligových kôl pravidelne, jeho prítomnosť je zárukou toho, že nám v bodovacej tabuľke urobí riadny prievan. Toto kolo nebolo výnimkou a napriek tomu, že sa Michal nedostal do finále, uchmatol po prehre so Solčanským (3-2) krásne tretie miesto. Z druhej semifinálovej dvojice Richard Švec – Štefan Kuchtiak, zvíťazil Kuchtiak 3-0 s krásnym priemerom (70.45).  Aj keď Števo v semifinále pozbieral sily a snažil sa prekonať trápenie sa v zápasoch, ktoré ho celé kolo sprevádzalo, na Solčanského mu to vo finále nestačilo a prehral tesne 2-3. Pre oboch išlo opäť o kolo, kde až do finále neprehrali ani jeden zápas. Najvyšší priemer zápasu (77.07) si toto kolo hodil Jozef Švec proti Štefanovi Laurovi v last 16, hráči si spolu hodili v troch legoch 7x 100+, 2x 140+ a padlo aj jedno bingo (JŠ). Najrýchlejšie sa zatváralo toto kolo 17-tou šípkou, čo nám predviedli Sulovský-Solčanský-Kuchtiak. Najvyšší priemer hráča na kolo (61.37) si odniesol Patri Vozárik, ktorý nám predvádza kolo čo kolo stabilne výborné výsledky. Aj zatvorenia 100+ boli tri - po jednom si ich nahrali Jakub Bódiš (102), Richard Psota (128) a Jozef Prochászka (106). Štefan Kuchtiak si uchmatol prvenstvo v najviac hodených 100+ (31), 140+ (10) a o rovnaký počet bing sa podelil s Jozefom Švecom, Richardom Švecom, Monikou Krupovou a Jurajom Kukučkom. Rovnako ako minulé kolo bolo registrovaných 5 žien, do last 32 postúpila zo skupiny z prvého miesta Monika Krupová, ktorá prehrala iba jeden zápas. Tu ale tesne podľahla v zápase Petrovi Heribanovi (1-2). Poradie v rebríčku na prvom až treťom mieste obsadili Kuchtiak – Solčanský – Vozárik. Aj v tejto lige môže ešte zisk bodov v poslednom kole zamiešať karty a určiť tak, kto postúpi vyššie a kto zostane tesne pred bránami 2. ligy.

Ešte menšie upozornenie pre hráčov, ktorých žiadame, aby si nenosili vlastný pitný režim. Sme v priestoroch komerčnej prevádzky, ktorá s nami spolupracuje z nášho pohľadu vo veľmi výhodných podmienkach. My by sme sa zasa na oplátku mali občerstvovať práve tu, aby postupne nenastala situácia so zvyšovaním štartovného na vykrývanie nákladov spojených s mesačnou réžiou nášho klubu v tejto prevádzke. Ak vám nejaké nápoje chýbajú v ponuke, alebo máte nejaké tipy, ktoré by sme mali zabezpečiť, dajte nám o nich vedieť a radi pre vás pripravíme rozšírenú ponuku.

V pondelok 4.3.2024 sa uskutoční posledné kolo 32. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy. Nenechajte si ujsť príležitosť získať cenné body a príďte si s nami zahrať (ak by ste si chceli skontrolovať aktuálny počet bodov, môžete tak urobiť cez softvér MiHo). Zároveň bude prebehať aj vyhodnotenie sezóny. Ďalší pondelok (11.3.2024) si dáme menšiu medzisezónnu ligovú prestávku, ale nemajte obavy, bude sa konať 2. ročník turnaja na počesť nášho skvelého priateľa a výnimočného človeka Juraja Hudáka. Nezabudnite sa registrovať a bavte sa s nami šípkami spolu sa nami!

 

Nitrianska šípkarská liga 32. sezóna: 11/12 kolo

1. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

prezentačné video

podrobné informácie o súťaži tu

 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: záverečné 12/12. kolo Aunoia Nitrianskej šípkarskej ligy 32. sezóny

Open liga

Poradové číslo Meno Priezvisko Čas prihlásenia

1. a 2. liga - odhlásenie účasti

Meno a Priezvisko Výber ligy Čas prihlásenia
Peter Vereš 1. liga 2024-04-22 10:56:19
Ľubomír Solčanský 1. liga 2024-04-22 23:09:37
milos radosovsky 1. liga 2024-04-25 22:10:06
Tomáš Goga 2. liga 2024-04-26 10:39:33
Marek Macák 2. liga 2024-04-27 19:45:14


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner