Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

IYC malo pomerne mohutnú propagáciu na internete a aj v juniorských šípkarských kruhoch a presvedčili sme sa prečo. Predsa len je pozornosť venovaná čisto juniorom a tomu je celý program prispôsobený – miesto konania, ubytovanie, sprievodné akcie atď. Organizátorom spravila starosti dvojnásobná účasť oproti minulému ročníku (117 juniorov!) a hracie priestory boli na prasknutie. Aj naša nitrianska šípkarská akadémia bola pri tom.

Za DC Nitra sa zúčastnila Saška Vavrovičová, Timko Bocán a Marcelko Miklík. Saška mala v sobotu turnaj dievčat. Nevyšiel jej podľa predstáv a zapísala si dve prehry 2:3 s Ellou Williams (GBR) a 1:3 so Zoe Konyves (HUN). Dievčenské súťaže sa vyznačujú veľkou vyrovnanosťou súperiek. Dúfajme, že to Saška bude brať ako dobrú skúsenosť do budúcnosti a s jej rastúcou formou nabudúce už budú súperky kapitulovať.
V junioroch sme mali pomerne smutný deň. 89 hráčov bolo rozdelených do 32 dvoj- a trojčlenných skupín (z dvojčlenných bol postup automatický). Timko bojoval v skupine s Robbiem Curranom (IRL) a Georgom Harucksteinerom (AUT). Obaja boli starší chalani nad jeho sily a vo vyraďovačke vyhrali po ďalšom jednom a dvoch zápasoch. Marcelko mal rovnako veľmi ťažký žreb s našim Dominikom Kočíkom a Ralfsom Laumanisom (LAT), ktorý ako sme sa neskôr presvedčili, bol veľmi silným súperom. Marcel prvý zápas s Laumanisom senzačne vyhral 4:3. Zavládla predčasná radosť, že obaja Slováci postúpia a ich súboj na koniec bude o poradie na čele. Bohužiaľ sa Ralfs Laumanis ukázal a nedal Dominikovi Kočíkovi veľa šancí sa do zápasu „chytiť“ (1:4). Z radosti sa stal boj Slovákov o udržanie sa v turnaji a skúsený Dominik cez Marcela postúpil (4:1) na druhé miesto v skupine +/- rozdielom legov. Všetci traja si totiž v tabuľke (ako jediná trojica z turnaja) zapísali po dva body za jedno víťazstvo.
V nedeľu sa žrebovali náhodné družstvá (trojice). Timkov tím „Ghe Sboro“ dal dokopy Auroru Fochesato (ITA) a dvoch desaťročných rovesníkov Timka a Kyla Satariana z Malty. Fungovalo to výborne, navzájom si nahrávali a každý aj zatvárali. Postup z L64 a L32 až do L16 bol skvelou „jazdou“. Marcelkov tím „Mix Masters“ s Alex Sulcic (ITA) a Benjamin Adler (AUT) v prvom kole nestačil 2:3 na tím s finalistom sobotňajšieho finalistu jednotlivcov Alexandra Steinmetza (GER).
Dvojice priniesli radosť Marcelkovi. S parťákom obdobnej úrovne Lucasom Nitschem (GER) si skvele sadli a pomáhali si v ťažkých zápasoch. V L64 zatvorením 86 (18+18+Bull) vypáčil Marcelko víťazstvo 3:2 nad Schols (AUT) / Elansary (EGY). V L32 to bolo Marcelkovo zatvorenie 119 (19+T20+D20) na víťazstvo 3:2 nad Curran (IRL) / Krahbichler (AUT). V L16 chlapci otočili na 3:2 proti Csóka (HUN)/Jenni (SUI). Sily im došli vo štvrťfinále, kde im nedal veľa šancí presným zatváraním malý zázrak z Malty – 1:3 s dvojicou Schlupfinger (AUT) / Satariano (MAL). Delené 5. miesto.

Tieto čerstvé informácie vám podávame z prvej ruky, ktoré napísal Miloš Miklík, ďakujeme.

Mne nezostáva nič iné, len poďakovať celej výprave za úžasnú reprezentáciu nitrianskeho šípkarskeho klubu Dart club Nitra a jeho juniorského oddielu Šípkarská akadémia. Ďakujeme všetkým podporovateľom a firmám za podporu, ktorú čím ďalej tým viac budeme potrebovať na zabezpečovanie takýchto výprav do sveta. Ak ste sa ešte nerozhodli kam darovať vaše 2%, budeme za ne veľmi radi a použijeme ich na tento účel. ĎAKUJEME

informácie o 2% pre Dart club Nitra

 

štatistiky a výsledky turnaja